Chainalysis Signs One-Year Data Subscription Deal met de Luchtmacht

De regering van de Verenigde Staten is doorgegaan met de integratie van blokkades en cryptokringen in haar diensten. Terwijl de regering nog geen grote wetten voor crypto-regulering heeft ondertekend, zijn verschillende instanties hulp blijven zoeken bij de industrie om hun diensten te versterken. Het recentste agentschap is de Luchtmacht, die onlangs een data-abonnementsovereenkomst met blockchain analytics vaste Chainalysis ondertekende. Volgens een gepubliceerd ontwerp, loopt de overeenkomst, die terug in Mei wordt ondertekend, voor een jaar en is ongeveer $799.000 waard.

Het voorkomen van mogelijke Crypto-gerelateerde misdaad…

Het contract tussen beide partijen heeft nauwelijks informatie over wat het inhoudt. Een beschrijvingstabblad verwijst echter naar een „crypto valuta-abonnement“. Dit zou kunnen betekenen dat de luchtmacht de blokketenanalysetools van Chainalysis zal gebruiken om wat niet-cryptowerk uit te voeren.

De deal zou specifiek kunnen zijn tussen Chainalysis en het Office of Special Investigations van de luchtmacht. Het Bureau behandelt misbruik, fraude en andere misdrijven namens de luchtmacht. Het zorgt er ook voor dat eventuele contracten waar de luchtmacht bij betrokken is, geen fraude bevatten. Dus, Chainalysis kan het Bureau helpen bij het onderzoeken van misdaden – die al dan niet noodzakelijkerwijs betrekking hebben op de crypto-industrie.

Gezien het feit dat cryptografie-gerelateerde criminaliteit in opkomst is, kan de luchtmacht slechts een rol spelen in het op afstand houden van deze misdaden. Als dat het geval is, is Chainalysis een van de beste bureaus om te helpen.

Dit is niet de eerste keer dat Chainalysis zaken doet met de luchtmacht. In juni 2018 tekende het bedrijf een contract om te helpen bij het traceren van Bitcoin-transacties. Het contract, dat ongeveer $110.000 waard was, liep af in juni 2019. Er bestaat ook een derde contract. Net als dit recente contract is het echter vaag over de details.

De blokkade van de overheid Push

Tot nu toe is Chainalysis een schat van de Amerikaanse regering geworden. Naast de luchtmacht heeft zij ook overeenkomsten gesloten met de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), Immigration and Customs Enforcement (ICE), het Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN), en meer.

De overeenkomst tussen beide partijen schetst wat meer een hartelijke relatie is geworden tussen de Amerikaanse overheid en de blokketenruimte. In juli gaf de Securities and Exchange Commission (SEC) een exclusieve licentie uit aan de in Californië gevestigde analytische firma CipherTrace om activiteiten op de Binance Chain te helpen opsporen. In een memo legde de financiële waakhond uit dat het CipherTrace had gevonden als het enige bedrijf dat activiteiten op de Binance Chain kon onderzoeken – waar de Binance Coin (BNB) en DEX, een gedecentraliseerde beurs die het bedrijf ook in eigendom heeft.

De SEC voegde eraan toe dat, terwijl het geluk heeft gevonden met het controleren van de activabewegingen op openbare blokkades, de particuliere sector een beetje ongrijpbaarder is geweest. Binance is ’s werelds beste crypto-uitwisselingsplatform, met miljarden dollars die er dagelijks overheen bewegen. De SEC hoopt dat CipherTrace zal helpen bij het verduidelijken van de regulerende aard van de activiteiten op zijn keten.